tag:blogger.com,1999:blog-7277537437260731407.post485615807879906459..comments2023-05-16T14:22:00.330+02:00Comments on Katiuszka i reszta świata: Nowe wyzwania - wyznaniaKatiuszkahttp://www.blogger.com/profile/15418666929071989959noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7277537437260731407.post-20525505191290014652011-01-18T19:43:18.350+01:002011-01-18T19:43:18.350+01:00Widzę,że jesteś już na wyższym poziomie wtajemnicz...Widzę,że jesteś już na wyższym poziomie wtajemniczenia w temacie pieczenia chleba. Dziękuję za namiary:)Katiuszkahttps://www.blogger.com/profile/15418666929071989959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7277537437260731407.post-13376244168618610772011-01-18T11:29:37.657+01:002011-01-18T11:29:37.657+01:00zanim napisze posta to zerknij tutaj, do mojego źr...zanim napisze posta to zerknij tutaj, do mojego źródła wszelakiej informacji oraz inspiracji na temat chlebka<br /><br />to jest blog mojej przyjaciółki<br /><br />http://taste-of-passion.blogspot.com/<br /><br /><br />a zakwas jest tutaj:<br />http://taste-of-passion.blogspot.com/2010/01/zakwas-zytni.html<br /><br />bardzo ważne jest wykorzystywać mąkę żytnią typu 700, <br /><br />a co z zakwasem się robi? <br /><br />zaczyn z mąki np. żytniej białej, razowej, orkiszowej białej typ 700 lub orkiszowej typ 2000, Agnieszka proponuje:<br /><br />http://taste-of-passion.blogspot.com/2010/02/chleb-kwiatowo-pomaranczowy.html<br /><br /><br />ja wykorzystuję jeszcze mąkę gryczaną, mączkę chlebka świętojańskiego, otręby, słonecznik, czarnuszkę, dynię, sezam, a ostatnio piekę przepyszny chlebek orkiszowo-żytni z oliwkami zielonymi bez pestek<br /><br />miłej lektury i pysznej zabawy podczas przygotowywania zakwasu i pieczenia!Dorishttps://www.blogger.com/profile/00815054365819488121noreply@blogger.com